‘’maar donderdag heb ik rust genomen…..in ieder geval rustig gejogd’’

Het zijn de woorden van Lisanne als antwoord op de vraag hoe haar geadviseerde weekje rust was gegaan. Wat Lisanne op dat moment niet wist is dat ik door mijn stagiair al was getipt over een aantal socialmediaposts waarop te zien was dat ze op vrijdag vrachtwagens had voortgetrokken, op zaterdag een halve marathon had gerend (en gewonnen) en op zondag als cooling down nog een podium werd gepakt op een plaatselijke 10 km wedstrijd.

Zover voor ‘’even rust nemen.’’ Het mooie was dat de fysieke ongemakken waarmee ze zich de week ervoor via de stagiair hier in de praktijk had gemeld stukken beter waren na dit voor haar ‘’rustige’’ weekend. Een stukje zelfkennis, en koppigheid die samen met een klein beetje sturing van mijn kant uiteindelijk tot een prima resultaat leken te zorgen.

Of het nou gaat om krachttraining, hardlooptochten of zelfs triatlon aspiraties. Lisanne zou mits ze commited is alles proberen om haar doelen te behalen. Aansluiten bij een zwemgroepje met enthousiaste beginnend triatleten, hardlopen of het helpen van anderen door organiseren van trails, loopjes en andere activiteiten, veelal voor het goede doel. Het levende bewijs van: ‘’if you put your mind in too it, you can achieve it’’

In haar werk als coach zal ze deze commitment overbrengen en velen kunnen helpen om de doelen waarvan je eerder niet dacht dit te kunnen, toch te bereiken. Door haar grote netwerk zal ze ook met andere (sport)professionals kunnen schakelen om tot het perfecte traject te komen. Ondersteund door mooie diploma’s en certificaten op het gebied van coaching training en voeding kan zij veel mensen helpen om tot een maximaal positieve leefstijl te komen.

Rust inbouwen en afremmen zal ze haar hele leven waarschijnlijk zelf blijven ontwikkelen, maar gelukkig blijft er zo voor iedereen een mooie uitdaging

 

Joeval Benjamins, MSc Sportfysiotherapeut, Performancetrainer en docent

Construction Fysiotherapie