Drenthe Loopfestijn 22 Mei 2022

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 19:03

Zondag 22 mei 2022

Op voorhand niet ingeschreven, omdat ik een uurtje spinning mee zou pakken in Emmen. Ach het is prachtig weer en waarom ook niet. Ik heb mijn man gevraagd of hij mij last minute nog even in wilde schrijven, zodat ik eerst naar de spinning kan gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Vanuit de spinning direct door naar Klazienaveen waar 3 van mijn zoontjes mee lopen met het Drenthe loopfestijn.  Zij verdienen wel een lekker ijsje na hun prestatie en het prachtige weer.

Zelf heb ik als doel lekker lopen. Niet te gek en vooral genieten. Ik zie vele bekenden die ik in sommige gevallen al jaren niet meer heb gezien. Altijd mooi om even bij te kletsen. Ook blij om speaker Harm Noor te zien en kort te spreken.

Het deelnemersveld is niet al te groot en rond 14.00 uur kunnen we van start. Het is al flink warm en ik merk dat ik te snel start voor hetgeen wat ik voor ogen had en zet mijn tempo even iets omlaag. Ondanks mijn astma medicatie zit mijn ademhaling hoog.

 

 


Vanaf kilometer 5 haakt loper Klaas aan en we lopen flink wat kilometers samen. Klaas loopt stukken voor mij als we wind tegen hebben.

Nog even een high five met kinderen die net iets voor het einde van de eerste ronde staan.
Ronde één zit er op. Even een kleine verwarring hoe we de keerlus moeten pakken in verband met een waterpost die er net iets voor staat.
We starten de tweede ronde van de halve marathon.  Pffffieuw wat is het warm. Ik loop nog altijd samen met loper Klaas, maar op kilometer 13 geeft hij aan dat ik zelf door moet lopen. Een high five en door.
De organisatie heeft flink wat waterposten op het parcours staan en dat is met dit warme weer echt wel heel prettig.  Helaas waren er meerdere malen op het parcours een miscommunicatie tussen aangeven en aanpakken, maar ach...no stress.

De laatste 8 kilometers loop ik alleen. Nog even de laatste bochtjes en dan in een rechte lijn naar de finish met een warm onthaal van Harm Noor.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.