Luxembourg Mei 2022

Gepubliceerd op 31 mei 2022 om 22:29

Marathon nummer tweeëntwintig! Luxemburg marathon.

Zaterdag 28 mei 2022.

Al vroeg gaat de wekker. Om 04.45 uur rustig ontbijten en de laatste spulletjes I de auto. Ik ben blij, want deze marathon gaat mijn zoon Jay ook mee. Om 05.30 uur rijden we weg van huis. Het gaat prima en met slechts één stop onderweg, zijn we al rond kwart voor tien in Luxemburg. Ik parkeer de auto en samen met Jay gaan we met de tram richting Luxexpo om het startnummer op te halen.

De expo is goed georganiseerd.  Niet groot, maar prima. De locatie van de expo is tevens start en finish locatie van de marathon.  Buiten is de start en de finish zal in het gebouw zelf zijn!

In tegenstelling tot vele andere marathons is de start in de avond om 19.00 uur.

Ik zorg er vandaag dus ook voor dat mijn vocht en voeding anders verloopt, maar wel gepland. Ik weet wat ik nodig heb qua vocht en qua koolhydraten om goed "aangevuld" aan de start te staan.

We blijven niet langer dan noodzakelijk op de expo, want ik wil er een gezellige dag van maken met Jay. We pakken tram richting het centrum en bezoeken een aantal bezienswaardigheden. We pakken een terrasje, om wat te eten en even wat

rust te nemen. Niet veel later gaan we even naar ons appartement om te ontspannen en de laatste voorbereidingen te treffen.

 


Monument du Souvenir - 'Gëlle Fra'

Monument of Dicks and Lentz

Ik weet dat de eerste kilometers een afdaling hebben in het parcours en omdat ik niet te snel wil starten blijf ik maar plakken achter twee mannen die een mooi tempo lopen en ook nog eens dezelfde cadans hebben als waar ik in loop.

Jeetje wat een sfeer en wat een mensen langs het parcours. Ik loop zo lekker! Hier word iedere loper toch vrolijk van! Water en iso posten zijn er voldoende en ik stop ook gewoon even kort bij de posten. Wat ik ook een super plus punt vind van de organisatie is dat ze de staffel en 21km lopers een briefje hebben gegeven voor op hun rug. Dit is mentaal zo fijn voor marathon lopers.

Het parcours is bijna niet te volgen, want er zijn zoveel slinger weggetjes en weinig punten van herkenning. Gelukkig zijn de kilometers goed aangegeven langs het parcours. 


Net iets voor kilometer 15 lopen we het centrum in waar alle terrasjes zijn. Wat een feest!! Haha ok, dan vind ik het ook wel leuk om even met het publiek te spelen😅🥳.

Net na alle terrasjes splitsen de afstanden zich op en moeten de marathon lopers rechts af slaan. Dit is ook meteen het moment waarop het publiek flink uitdunt.

De aankomende kilometers is er vrijwel geen publiek, maar toch is alles goed geregeld met bandjes en waterposten. Alleen toch een soort van gemis van het publiek. Ook begint het langzaam donker te worden en niet te vergeten dat het ook afkoeld. Bij de start circa 17 graden en als ik finish zal het rond de 8 graden zijn.

Rond kilometer 28 lopen we onder de Adolfsbrug door. Super verlicht! Daarna kan het tempo er nog even op in een afdaling naar het park. Wat gaaf!! Wat is het leuk verlicht! Overal muziek, mensen die genieten van drankjes en muziek! Ook is er een soort van festival wat er erg gezellig uit ziet. Er lopen veel feestgangers, maar niet storend.  Ik vind het wel erg donker op sommige stukken en in een moment van onoplettendheid knal ik op kilometer 31,5 door mijn enkel. Shit zeg, mijn zwakke schakel en ik had op moeten letten. Even kort vloek ik de boel bij elkaar, maar weet ook dat ik nu door moet omdat ik anders last ga krijgen. Meteen een klimmetje in het parcours. Lekkere timing zeg maar haha.

Vanaf kilometer 35 tot 37 komen we het centrum weer in. Wow wat een publiek en sfeer nog steeds. Ik vind het gewoon echt leuk en loop met een big smile op mijn gezicht. Waar een mens al niet blij van kan worden🤣😂.

Kilometer 38 loop ik met een lus door een parkje weer een tunneltje door, deze staat vol met rook en muziek. Astma attack bijna gegarandeerd 🤪


Schiessentümpel waterval

Ik vind het gewoon genieten. Loop prima en relaxed en haal menig loper in, want het parcours heeft een klim gepland in de laatste kilometers. Jaja zo fijn als de afdaling is de eerste kilometers, zie ik vele lopers diezelfde deel van de route nu vervloeken.

Kilometer 41 is nog even tricky....een aantal honderd meter onverlicht in het parcours en ik voel mijn hartslag stijgen! Opletten Lis, want je bent er bijna. Dan het laatste gedeelte.  Ik gooi het tempo er nog op, haal nog een groepje heren in. De laatste 200 meter gaan de Luxexpo in over een licht blauwe loper. Ik voel me happy en vlieg richting de finish....naja voor mijn gevoel dan. Ik finish happy en totaal fit en onvermoeid!

Ik krijg de medaille om gehangen, maar het mooiste is dat mijn zoon als verrassing naar de finish is gekomen. Ik word er emotioneel van.

Lieve Jay bedankt dat we een mooi weekend hebben gehad in Luxemburg!

ING Night Marathon Luxemburg het was een feestje! Top georganiseerd en een nieuwe ervaring om te finishen in het donker met het mee dalen van de temperatuur tijdens de marathon. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.