Den Helder April 2023

Gepubliceerd op 21 april 2023 om 22:16


 Zondag 16 april 2023 

De wekker ging pas om 07.15 uur en dus lekker de tijd om even te eten met het gezin. Pas rond 08.30 uur vertrekken we vanuit Duitsland naar Den Helder.  Niet helemaal oplettend rijden we verkeerd en maken we en extra lus via Leeuwarden naar Den Helder. 

We zijn er ruim op tijd. Nog even snel naar de toiletten en dan om 11.45 uur naar buiten om even warm te lopen. Er staat enorm veel wind, bewolkt, maar qua gevoelstemperatuur is het helemaal prima. 

Om 12.00 uur klinkt het startschot! Ik voel me vanaf de start al moe. Weken nihil gelopen, maar ik weet dat een halve marathon altijd gelopen kan worden. Mijn hamstring zeurt al maanden. Inmiddels is  mijn schildklier ook volledig op de hobbel. Anyways.... de start gaat goed! Al snel bevestigd mijn lichaam dat ik leeg ben. Ik accepteer het! De finish zal ik halen! De eerst kilometers gaan door het centrum en al na drie en een halve kilometer lopen we al door de verharde duinpaden met het zicht op de vuurtoren Lange Jaap. 

Vanaf kilometer zeven een vijfhonderd meter onverhard en dat voelt best pittig. Daarna een aantal kilometers zigzaggend tot aan kilometer elf en dan weer onverhard lopen met een paar venijnige klimmetjes. Gelukkig duurt dit maar anderhalve kilometer. 

Tot kilometer vijftien gaan over een verhard pad door de Helderse Duinen richting Fort Kijkduin. Er staat een flink windje, maar het mag de pret niet drukken.  

Ik pak de waterpost mee en met een klimmetje mag ik vol tegen de wind langs de kust lopen. De elementen maken deze strijd mooi. De kou, de wind en een lichaam die niet mee werk doe mij evengoed enorm genieten.  


Kilometers heb ik zicht op vuurtoren de Lange Jaap. Net voordat ik weer een heling mee mag pakken staan daar Hans, Jennifer, Jay, Brandon en Damian. Ik ben enorm dankbaar dat ze hier staan.  

Net iets na de helling staat er nog een draaitafel en de muziek zorgt voor een boost.  De laatste honderden meters richting de finish! Ik heb energie over, daarentegen geen tempo haha. Ik finish helemaal blij! Een goed georganiseerde run die helaas net 400 meter te kort is. 

Chapeau voor de organisatie van de "Halve van den Helder".  Super  sfeertje en tot in de puntjes verzorgd


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.