Hamburg April 2024

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 09:43

Marathon nummer 40

Zaterdag 27 april 2024

Koningsdag Emmen! Vandaag staat in het teken van koningsdag en dat vieren we in Emmen. Samen met Hans en de kinderen brengen we de ochtend door in Emmen en het is gezellig! De vrijmarkt, waar de kinderen op zoek kunnen naar prullaria.  Samen lopen we een rondje en binnen korte tijd hebben ze hun tasjes vol met aanwinst van de ochtend.

 

In de middag haast ik mij naar Hamburg.  Veel tijd heb ik niet om mijn last minute gescoorde startbewijs op te halen en om te zetten naar mijn naam. Het is het allemaal waard en ik vind de dag door

brengen met Hans en de kinderen belangrijker, dan een volledige dag in Hamburg.

Ik parkeer mijn auto, in verband met de gigantische drukte in het centrum, aan de Ludwig-Erhard straße en loop de laatste twee kilometer naar de Messe/Expo. Ik betaal voor twee uur parkeren en dat is voor een grote stad nog best betaalbaar met zes euro. Ik stress mij niet, maar ik weet dat mijn startbewijs tot 18.00 uur kan worden overgezet op mijn naam en dat ik niet moet treuzelen.  Het is een half uur lopen naar de Expo. De expo is goed bereikbaar. Bij hal A3 kan het startbewijs worden opgehaald. Het is een riante Expo. Niet te groot, maar alles is aanwezig.  In hal A3 kom ik nog een aantal bekenden tegen. Daarna toch maar even door naar het omzetten van mijn startbewijs. Bij de

eerste balie word vriendelijk geholpen en verwezen naar een andere balie. De rijen zijn niet lang, dus ik ben snel aan de beurt.

Voor het last minute overschrijven heb je flink wat documenten nodig. Een kopie paspoort van de persoon van wie je het document over neemt. Een bewijs van inschrijving van diezelfde persoon. Een "abtrittserklärung" en een "ummeldeformular". Ik heb thuis eigenlijk  niet echt opgelet, omdat ik te veel randzaken had en dus het verkeerde formulier mee genomen. Geen ramp, maar omdat alles contant betaald moet worden...kom ik net twee euro te kort. Ja ja het overschrijven kost ook nog eens 21 euro voor de hele marathon (of 15 euro voor de halve marathon). Ik leg eerlijk uit dat ik twee euro te kort kom. De dame achter de balie zegt dat het goed komt en legt zelf de twee euro voor mij bij. Ik bedank haar vriendelijk en neem mijn startnummer F4862 in ontvangst

Inmiddels is een goede vriend van mij uit Hamburg ook op de expo aangekomen. We lopen samen even naar de tassenuitgifte. Een rode tas gevuld met: redbull,  cold tea, gatorade, rexona mini deo dames + heren, mini gezichtscreme, reep van Sven Jack, chocolade reep van Ja!.

Ik maak een paar foto's, maar we bezoeken geen stands. De tijd vliegt voorbij. Snel een hotel boeken bij Lindner Hotels&Resorts

 Een prachtig hotel met vriendelijk personeel.  Alles verloopt voorspoedig. Inchecken en de auto ophalen! Want voor 30 euro kan ik mijn auto 24 uur in de garage onder het hotel parkeren.

Ik gooi mijn tas in de kamer! Ik heb kamer 125. Een schone en vrij moderne kamer in natuur tinten.  Ik ben blij! Ik heb nooit zoveel nodig, maar het is toch fijn als een kamer rustgevend is en een ontbijt en een late check out om 14.00 uur is inbegrepen.

We wandelen naar de auto en parkeer hem bij het hotel. De tijd vliegt voorbij!  Op aanraden van mijn goede vriend gaan we naar een Italiaans restaurant! Ristorante Buon Giorno aan de Michaelisstraße. We hebben een plekje buiten op het terras en aangezien het weer heerlijk is, is dit geen straf! Een broodje met kruidenboter vooraf en als hoofdgerecht Spaghetti pesto en een Alsterwasser! Het eten smaakt heerlijk! Ik krijg het niet op, want het is een riante maaltijd en dat voor slechts 17 euro totaal!

Nog even een wandeling naar FC. St. Pauli en dan komt het opeens met bakken uit de lucht. Ik haast mij terug naar het hotel, maar kom compleet doorweekt aan. Ach, even snel douchen  en dan is alles weer ok.

Nog even snel alles klaar leggen voor morgen en dan ben ik er klaar voor! Wederom een marathon en dit keer mijn 40e.

Het is pas 21.15 uur maar ik ga slapen. Een uur later word ik al wakker. Ik voel me niet lekker. Een misselijk gevoel en badend in het zweet.  Brrrr dit is even irritant.  Zou het het eten zijn, de kou van de regen of wellicht wat stress?! Toch lukt het mij om weer in slaap te vallen.

 

RACEDAY!!

Zondag 28 april 2024

De wekker gaat om 06.00 uur, maar ik weet al dat ik géén gebruik ga maken van het ontbijt in het hotel. Vannacht een keer gespuugd en ook nu ben ik nog misselijk. Ziek voel ik mij niet, maar fit verre van!

Ik weet met moeite twee witte zachte bolletjes met jam te eten en wat te drinken.

Om 08.00 uur loop ik naar de receptie en vraag of het in orde is als ik eventueel na twee uur terug in het hotel ben, omdat ik niet helemaal fit ben. Het is geen enkel probleem, wellicht wat extra kosten.

De temperatuur is al 14 graden en ik beslis te gaan lopen. Ik wandel naar de start. Onderweg wemelt het van de lopers.  Mensen die hun tassen af willen geven. Er hangt een aangename sfeer. Al vrij snel ben ik bij de Messe, waar de start voorplaats zal vinden. Ik klets met een aantal lopers en dan rustig startvak D in.

Het valt mij op dat het merendeel van de lopers in dit vak heren zijn. Ik raak even kort aan de praat met een aantal mensen uit Groningen.

Het startschot klinkt om 09.30 uur. Het vervelende is dat ik mij al leeg voel voordat ik gestart ben. Puur fysiek leeg! Mentaal voel ik mij sterk en ik twijfel geen moment of ik zal gaan finishen. Het is alleen irritant dat mijn lijf niet doet wat ik wil. Via de rode loper gaan de eerste meters voorbij, gevolgd door een in het oog springende blauwe lijn. Deze blauwe lijn is niet te missen en als het je aandacht niet heeft, dan krijg je die wel door de vele lopers in bijna neon oranje t-shirts met de tekst "run the blue line".

Een enorme hoeveelheid aan mensen die aanmoedigen. GE-WEL-DIG!!

Vrij snel lopen we al langs het FC.St.Pauli en slaan dan rechts af. De eerste kilometers vliegen voorbij en loop ik in een soort van automatisme zonder al te veel in mij op te nemen. Ok, Beatles-Platz valt mij even kort op. Ik word pas wakker geschut op kilometer zes en een half als mijn aandacht word getrokken door de Elbe. Ik weet niet of ik het uitzicht mooi vind, maar het maakt een bepaalde indruk op mij die ik nog niet kan plaatsen.

Ik stop bij iedere waterpost om een bekertje water en een bekertje isotone drank weg te werken. En dit kost me moeite, maar ik weet dat het verstandig is om te doen.

Na kilometer 11 loop ik op de St.Pauli Hafenstraße het prachtige gebouw van de Hamburg Landungsbrücken heeft mijn aandacht. Hier staat het rijen dik met publiek en dat zorgt wel dat je doorloopt.

De kilometers verstrijken en ik vind het alles behalve soepel gaan. Ik loop, ik geniet, maar het had wat soepeler gemogen. Met name de benen voelen als lompe en niet buigzame elementen aan.

Mijn gedachten wijken soms even af en het is grappig hoe snel je aan totaal verschillende dingen kunt denken.

Ik loop gestaag door en geniet van het uitzicht op de fontein in de Binnenalster. Er volgen wat kilometers langs de Außenalster die ook prachtig is en dan zit de halve marathon er al weer op! En dan begint het aftellen! Langs het stadtpark en verder de route door Hamburg Nord.

Geen Olympische Spelen voor Nienke Brinkman: ‘Ik kon mijn benen niet goed meer bewegen’
Nienke Brinkman (30) is uitgestapt tijdens de marathon van Hamburg, waar de hardloopster een ultieme poging deed om de Olympische Spelen te bereiken. Brinkman, die voorafgaand aan de marathon met kuitproblemen kampte, stapte na 19 kilometer uit omdat haar lichaam nog niet klaar bleek voor de marathon.

Sportredactie 28-04-24, 16:05 Laatste update: 28-04-24, 16:09
4 REACTIES
Volgende week sluit de deadline van de olympische marathon-limiet. In Hamburg deed Brinkman, die in 2021 als onbekende een sensationele doorbraak beleefde door de WK- en EK-limiet te lopen in Valencia, een laatste poging om zich alsnog te plaatsen voor de Spelen van Parijs van komende zomer. Dat is haar na een lastige voorbereiding niet gelukt.

,,Ik had natuurlijk geen optimale loopvoorbereiding”, refereerde Brinkman later in een persmoment aan haar blessureproblemen. ,,Maar ik dacht dat ik spijt zou krijgen als ik het niet zou proberen. Op zich voelde ik me in het begin best oké, alleen de schok van het lopen zat me in de weg. Ik kreeg heel erg last van mijn benen, een soort spierpijn. Ik kon op een gegeven moment mijn benen niet meer goed bewegen en toen heeft mijn coach me uit de wedstrijd gehaald. Het is geen blessure, gewoon te kort tijd”, aldus Brinkman.

Brinkman had in Duitsland onder de olympische limiet van 2.26.50 moeten lopen om een ticket voor de Spelen af te dwingen. Sifan Hassan en Anne Luijten plaatsten zich al wel. In de eerste kilometers van de marathon van Hamburg liep Brinkman nog onder de limiet, maar na 19 kilometer moest ze noodgedwongen uitstappen.

De mensen langs de kant zijn geweldig.  Wat een sfeer! Het mooie weer is fijn, al zorgt het er ook voor de vele lopers het zwaarder hebben dan normaal.

Wat mij op valt en misschien ook tegen valt, is dat deze marathon gewoon een sneaky bitch is met zo verschrikkelijk veel stukken vals plat! Met nadruk op VALS! Iedere keer als je denkt weer in de veilige zone te lopen, komt er weer zo'n draak van een stuk vals plat aan. Soms heb ik dat niet eens direct door, totdat mijn schoenen weer even slippen tegen het asfalt.

Vanaf kilometer 37 voelt het altijd iets makkelijker,  want wat is vijf kilometer nou nog?

Nog een aantal kilometers langs de andere zijde van de Außenalster en dan kan het aftellen echt gaan beginnen. Van 41 kilometer en dan rechts afslaan. De laatste honderden meters naar de finish. Wederom over het rode tapijt en dan mag ik finishen! Niet moe, maar wel al vanaf de start leeg en toch kunnen genieten!

 

Ik mag de medaille in ontvangst nemen. Deze is prachtig. Ik loop het gebouw van de Messe binnen om wat te eten en een alcohol vrije radler te drinken. Nog even kort met een vriend bij kletsen en dan naar het hotel!

Iets na 14.00 uur ben ik weer bij het hotel en ze vinden het ok als ik nog even snel douche. Wat een service!

Mijn spullen pakken en dan naar huis om voor het avond eten weer aan te schuiven bij het avondeten met mijn gezin.

HAMBURG MARATHON je was geweldig!

Op naar een nieuw avontuur en nieuwe herinneringen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.