Gjorslev God løbet Juni 2024

Gepubliceerd op 8 juni 2024 om 20:59

Zaterdag 1 juni 2024

De wekker gaat op tijd! Een havermout ontbijt en verder geen speciale voorbereidingen.

Vandaag staat er een run van 5 kilometer op het programma.  Dat is echt lang geleden dat ik een 5 kilometer run heb gelopen, georganiseerd bedoel ik dan.

De run is Gjorslevgod løbet in Denemarken. Aanvankelijk hadden ze een max van 400 personen, maar gezien de grote hoeveelheid aanvragen hebben ze deze verhoogd. Alle lopers die zich na de 400 aanmeldingen inschrijven, ontvangen echter geen medaille. Dit is duidelijk vermeld!

Ik had nog niet eerder van deze run gehoord, maar ik vind het altijd leuk om even ergens wat kilometers mee te pakken.

Om 09.00 uur ben ik al aanwezig en dit geeft mij voldoende tijd om mijn startnummer op te halen, nog even een banaan te eten en nog even naar de wc te gaan.

Eerst haal ik mijn startbewijs op bij het Kasteel van Gjorslev. Ik heb startnummer 360. Daarna snel naar de wc en uitzoeken hoe de route loopt. Ik heb mij namelijk geheel niet ingelezen in de run.

Het is mogelijk om je in te schrijven op 4 verschillende afstanden. De vijf, zeven, tien kilometer en halve marathon.  Het is verleidelijk, maar ik ben blij met mijn keuze om vijf kilometer te lopen.

Alle afstanden zijn aangegeven met gekleurde pijlen. De vijf kilometer,  zelfs in mijn favoriete kleur....roze! Het zal vast goed komen. De route is volledig trail (kinderkopjes, gravel,  bospad). Het is vandaag zonnig en warm. Voor de start word in het Deens nog een korte uitleg gegeven en dan mogen we naar de start.

Ik ben er klaar voor! Er word van tien, negen, acht....twee, één afgeteld en dan klinkt om 10:04 uur het startschot. De eerste honderden meters gaan over kilometer kinderkopjes en dan slaan we linksaf in de richting van Gjorslev Bøgeskov, een prachtig park!

Al binnen een kilometer begin ik de eerste hardlopers van de 10 en 7 kilometer in te halen. Dit is altijd frustrerend, ondanks dat

de ongeschreven regel tijdens hardlopen is om rechts aan te houden en links in te halen.... zie ik tijdens vele evenementen en zo ook deze, dat mensen gewoon met vier of meer personen naast elkaar blijven lopen. Hierdoor is de slalom race begonnen.

Na anderhalve kilometer zit er een aantal hoogtemeters en een afdaling in het parcours. Net iets voor de twee kilometer loop ik het bos in en loop ik vrijwel alleen.

Een typisch modderig bospaadje, beschut en in de schaduw.  Het is een klein lusje, twee keer links af slaan en dan na ruim drie kilometer het bos weer uit. Vol in de zon! Nog even door bijten en terug naar start en finish gebied.

Mij tempo is al vanaf de start ver te zoeken. Ik denk dat de vele marathons van de afgelopen weken, mijn tempo hardheid enorm onderuit gehaald hebben.

De laatste paar honderd meter zijn de kinderkopjes en dan finish ik als eerste dame op de vijf kilometer.  Een prachtige medaille mag ik in ontvangst nemen.

De verzorging bij de finish is uitzonderlijk goed! En gratis! Fris, water, heel veel soorten cake, koekjes, koffie, thee, meerdere soorten fruit.

Bedankt voor de mooie herinnering.  Op naar nieuwe!

Zweden

Denemarken

The wonder of the Cold Caribbean.

De Møns Klint zijn de kliffen van het Deense eiland Møn.

Over een lengte van acht kilometer eindigen de bossen van Møn abrupt met krijtrotsen in de Oostzee. Deze krijtrotsen vormen Møns Klint. De rotsen bereiken op hun hoogste punt een hoogte van 143 meter. Het kiezelstrand is bereikbaar via een aantal steile trappen, ieder met enkele honderden treden. Het strand betreden is niet geheel zonder risico, want regelmatig breken er grote stukken krijtrots af en verdwijnen in de zee.

Noorwegen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.